pexels-jadson-thomas-542556-1-1 (1)_11zon (1)

Van idee tot product, wij spreken uw taal en kennen uw recht – Dohmen advocaten

pexels-luis-gomes-546819-1-1-1

Van idee tot product, wij spreken uw taal en kennen uw recht – Dohmen advocaten

Of het nu gaat om computerprogramma´s, kunst, machines, mode, design, technologie of architectuur? Wij werken vanuit onze technische en creatieve en juridische achtergrond voor ondernemers. Een wonderlijke combinatie van expertises die spaarzaam voorkomt. Advocaten die designer zijn. ICT-advocaten met werkervaring in de ICT, computers bouwen en internetwizard zijn. Advocaten die al tientallen jaren met ICT, automotive, technologie, machines en innovatie bezig zijn.

Dohmen advocaten staat met één been in de techniek en de wereld van ontwerp en recreatie en met het andere been in de wereld van de advocatuur. Vandaar dat onze passie ligt op de kruising van die werelden.

Wij weten dus uit eigen ervaring waarover u het heeft, zodat we dat efficiënt en doelmatig juridisch vertalen. Wilt u met een goed contract problemen voorkomen – bijvoorbeeld bij de aan-/verkoop van een octrooi of over een licentie -, gaat u samenwerken rondom een uitvinding of ontwerp, vindt u dat een apparaat of automatiseringsproject niet presteert zoals afgesproken – misschien met schade -, bent u een back- of front-end developer, kunstenaar of designer die zijn werk ziet nagemaakt of wordt u van namaak beschuldigd? U wenst dan een optimale oplossing, zodat u bij ons kiest wat u nodig heeft: advies, onderhandeling, mediation en/of procederen.

Voor meer informatie over onze algemene voorwaarden,

Overige informatie Voor INretail-leden

mr. Hub Dohmen

Advocaat


Hub Dohmen is gespecialiseerd IE/IT/Technology-advocaat sinds 1988 en oprichter (2003) van een supergespecialiseerd advocatenkantoor met medewerkers die opgeleid zijn en werkervaring hebben in techniek/IT, design en kunst, met als specialismen: intellectuele eigendom (octrooien, modellen, merken, auteursrecht, design, kunst, handelsnamen) enerzijds en IT en technische kwesties anderzijds.
Dohmen advocaten: een kantoor met medewerkers die techneut zijn, designer zijn, computers bouwen, kunstenaar zijn, internetwizard zijn, werkzaam zijn c.q. waren in IT, techniek en kunst.Met een passie voor de kruising waar de werelden van techniek, ontwerp, kunst, creatie en het recht elkaar treffen en dit alles bezien door de bril van duurzame oplossingen, ofwel: hoe laten we deze wereld beter achter voor onze kinderen dan hij is.

mr. Jan Smolders

Advocaat

Advocaat en ex-webdesigner. We hebben elke week een gratis juridisch spreekuur. Wij zijn designers en techneuten die advocaat geworden zijn en begrijpen dus de designtaal en de technische taal.
Van idee tot product, wij spreken jouw taal en kennen jouw recht. Dohmen advocaten bestaat uit (web-)designers en techneuten die advocaat geworden zijn. Specialisten voor intellectuele eigendom door een bijzondere combinatie: advocaten met opleiding en werkervaring in de branche, design en technologie.
Daardoor kunnen we die specialistische kwesties naadloos vertalen naar een juridische context. Wij spreken en begrijpen immers de design- en technische taal en óók de juridische taal. Met die achtergrond checken we gratis je algemene voorwaarden en modelcontracten op onverantwoorde risico’s.
Als kind dreef ik mijn ouders tot wanhoop door elk apparaat in huis open te schroeven. Ik vond mezelf een betere jurist dan techneut/designer, maar die wereld blijft me boeien. Lees meer over mij via LinkedIn of volg mijn twitterprofiel voor meer columns.

mr. Ralf Kerkhof

Advocaat

Experienced Lawyer with a demonstrated history of working in the accounting and IT industry. Skilled in Intellectual Property, Legal Assistance, Coaching, Private Law, and Government Contracting with a Master of Laws (LLM) focused in Law and technology and a Master of Laws focused on Private Law from Tilburg University.

Yvonne Vetjens

Jurist

Yvonne Vetjens is kunsthistorica en beeldend kunstenares en heeft meerdere jaren een eigen kunstgalerie gehad. Zij heeft dan ook, in combinatie met haar rechtenstudie, de perfecte achtergrond om ­ met het team van Dohmen advocaten ­ vanuit kunstzinnig oogpunt juridisch advies te geven.