pexels-jadson-thomas-542556-1-1 (1)_11zon (1)

Van idee tot product, wij spreken uw taal en kennen uw recht – Dohmen advocaten

pexels-luis-gomes-546819-1-1-1

Van idee tot product, wij spreken uw taal en kennen uw recht – Dohmen advocaten

Octrooirecht, IT en technologie

Octrooi-/IT-/techspecialisten

De sectie Octrooirecht, IT & technologie van Dohmen advocaten wordt door ondernemers ingeschakeld voor advies en procederen bij kwesties over octrooirecht, IT en technologie. Daarnaast biedt de sectie Octrooirecht, IT & technologie  van Dohmen advocaten ondersteuning aan (huis-) advocaten die deze specialismes niet in huis hebben. Op verzoek staat Dohmen advocaten de (huis-) advocaat bij of zal de zaak desgewenst overnemen.

Tweetalig: juridisch én technisch

Dohmen advocaten is één van de weinige advocatenkantoren dat ervoor gekozen heeft om alleen specialisten aan te trekken met een sterke link naar IT en Technologie. Zo hebben de advocaten van de sectie Octrooirecht, IT & technologie, opleiding en werkervaring op technisch vlak, waaronder in de automotive en IT.

Bij Dohmen advocaten vindt u techneuten die ook advocaat zijn. De specialisten van Dohmen advocaten begrijpen uw ‘technische’ kant van het verhaal en maken de vertaalslag naar de juridische werkelijkheid. Daarmee zijn de specialisten van Dohmen advocaten ook perfect in staat om juridische aspecten op een begrijpelijke manier aan u als techneut uit te leggen.

Internationaal in octrooi, IT, tech

De advocaten van Dohmen van de sectie Octrooirecht, IT & technologie staan ondernemers en organisaties uit binnen- en buitenland. Hierbij moet u denken aan onder meer onderhandelingen, overeenkomsten en rechtszaken. Het betreft dan onder meer vraagstukken rondom bescherming van technologie (patent/octrooi), licenties, fusies en overnames, artificiële intelligentie en data, robotica, R&D en blockchain.

Samenwerking met octrooigemachtigden en inhoudelijk deskundigen

Dohmen advocaten werkt samen met een groot netwerk met inhoudelijk specialisten op alle deelspecialisaties van technologie, zoals werktuigbouw, mechatronica, chemie, automotive, 3D-printen, datascience, robotica, AI, blockchain, software, firmware, hardware enzovoort. Deze specialisten kunnen zo nodig op deelonderwerpen worden ingeschakeld om te onderzoeken  en adviseren.

Gerelateerde specialismen

Kwesties over octrooirecht, IT en technologie hebben regelmatig ook aspecten op de andere gebieden van de intellectuele eigendom (of “IP”: Intellectual Property), zoals merk, model, slaafse nabootsing, auteursrecht, maar ook privacyrecht en internetrecht. Ook hierbij kunnen de specialisten van Dohmen advocaten u bijstaan.

Dohmen advocaten: schrijvers, docenten en sprekers over juridische aspecten van technologie

Dohmen advocaten publiceert regelmatig over de juridische aspecten van technologie, verzorgt hierover (gast)colleges voor universiteiten en HBO’s, geeft lezingen, webinars en seminars en wordt door landelijke dagbladen gevraagd om als octrooiadvocaat technologisch nieuws te duiden.

De up-to-date kennis binnen Dohmen advocaten delen wij graag met u in bijvoorbeeld een (interactieve) lezing. Zie hiervoor ook onze pagina over “Webinars, lezingen en gastlessen door Dohmen advocaten“:

FAQ/Vaak aan een advocaat octrooirecht gestelde vragen

  • Een ander maakt mijn geoctrooieerde product na, wat nu?
  • Ik heb een octrooi en ik wil de exploitatie aan een ander overlaten; hoe regel ik dat?
  • Ik wordt aangesproken op octrooi inbreuk, maar ik heb de betreffende uitvinding al veer eerder op een beurs gezien
  • Iemand beweert dat mijn product lijkt op zijn octrooi, maar ik heb belangrijke veranderingen ten opzichte van het octrooi aangebracht
  • Ik heb een licentie op mijn octrooi verstrekt en nu heeft de licentienemer octrooi aangevraagd op zijn doorontwikkelingen op mijn octrooi!
  • Ik wil eigenlijk wel octrooi aanvragen, maar realiseer me dat mijn knowhow daardoor openbaar wordt; wat kan ik doen?

mr. Hub Dohmen van Dohmen advocaten

Specialist sommeren wegens octrooi-inbreuk nodig? Dohmen advocaten: uw advocaat gespecialiseerd in octrooirecht en meer. Gratis spreekuur 013-5821987 of op ons advocatenkantoor.
Andere relevante informatie: Rijksoverheid voor ondernemend Nederland: octrooirechtWIPO International Patent SystyemEspacenet, zoeken in octrooien.

Lees onze nieuwste berichten over het octrooirecht: