NVAIR nieuwsflits: robotrecht in coronatijd

Leestijd: 2 minuten

Blijf op de hoogte van artificial intelligence, robotica en recht – ook in het corona-tijdperk!

Blijf op de hoogte van artificial intelligence, robotica en recht

Er is weer een nieuwsflits van de NVAIR (Nederlandse Vereniging voor Artificial Intelligence- en Robotrecht): lees hem hier!

Uiteraard wordt er stil gestaan bij corona/COVID019: kan Artificial Intelligence helpen bij bestrijden/voorkomen/voorspellen van het coronavirus? Waar mogelijk wordt het ingezet, maar we zijn er nog lang niet. De voorzitter van de NVAIR, Rob van Hoven van Genderen, kreeg het coronavirus en deelt zijn ervaringen.

Uiteindelijk staan robotica, algoritmes,  Artificial Intelligence en recht centraal bij de NVAIR. Op dat gebied deelt onze Hub Dohmen enkele columns over ethisch engineeren en de beslissing van rechtbank Den Haag dat de  SyRI-wetgeving in strijd is het met het EVRM.

In deze nieuwsbrief staan interessante korte interviews met Tamar Neter-Gans (RobotWise) over educatieve robots, Romke Bontekoe (AI-expert) over algoritmes en  Katja van Kranenburg (CMS) over de nieuwe AI-coalitie.

Lees ook nog een verslag van een artificial intelligence werkgroep aan de VU, een voorstel voor een werkgroep “kunst en AIR”, een recensie van het boek Machines zoals ik van Ian McEwan, en meer!

Ben of ken je iemand die geïnteresseerd is in robots en recht? Wordt dan lid van de NVAIR! Je wordt op de hoogte gehouden van het laatste nieuws op dit gebied en je wordt onderdeel van een levendig en professioneel netwerk .


Lees-verder-tips:

  • 15 november 2019: WORD LID VAN NVAIR NEDERLANDSE VERENIGING VOOR ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE- EN ROBOTRECHT. (Klik hier). Lees in de recente nieuwsflits van de NVAIRover de ledenvergadering van 12 december a.s. met gastsprekers Kees Verhoeven (D66) en Romke Bontekoe, Ph.D. En wist je dat er in Beijing al een robotrechter wordt gebruikt? Lees er meer over in de nieuwsflits!
  • 24 mei 2019: Lees hier meer over de zeer succesvolle eerste bijeenkomst en de nieuwe website van de NVAIR Nederlandse Vereniging voor Artificiële Intelligentie- en Robotrecht.
  • 16 mei 2019: “De nieuwsflits van NVAIR Nederlandse Vereniging voor Artificiële Intelligentie- en Robotrecht, met onder andere: de ledenvergadering die vandaag plaatsvindt, waarom studenten ook lid zouden moeten worden, en onze Hub Dohmen over het belang van NVAIR.
  • 28 november 2018: Onze Hub Dohmen als advocaat van een heuse robot in een proefproces bij Robot Love en de oprichting van de NVAIR Nederlandse Vereniging voor Artificiële Intelligentie- en Robotrecht. Hebben robots, AI en algoritmen ook rechten? Het procesdossier is nu online.

Dohmen advocaten, 14 april 2020

Afspraak/telefonisch overleg

Wilt u graag een afspraak maken of wilt u uw zaak nu voorleggen, Dohmen advocaten is iedere dag van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar via 013-5821987.

Ook kunt u contact opnemen met ons via het onderstaande formulier: