Nederlandse Vereniging voor Artificiële Intelligentie- en Robotrecht NVAIR

Leestijd: < 1 minuut
Nederlandse Vereniging voor Artificiële Intelligentie- en Robotrecht NVAIR

Op 16 mei 2019 is de oprichtingsvergadering van de NVAIR, een vereniging die het AI en robotrecht zal bestuderen. Dit in het kader van een multi-disciplinaire benadering waarbij ook de maatschappelijke en ethische kanten zullen worden beschouwd. De vereniging staat open voor natuurlijke en artificiële personen met deze interesses.

Als robotrecht wordt gezien:
Het recht dat van toepassing is op het functioneren van robots en AI systemen en de rechtsgevolgen  die het resultaat zijn van het handelen van robotica en AI systemen, alsmede de gevolgen die hieruit voortvloeien die verandering teweeg brengen voor het huidige of toekomstige rechtssysteem.

De vereniging NVAIR zal zich kenmerken door een lichtvoetige wetenschappelijke benadering van dit terrein waarbij ruimte bestaat voor diepgaande studie en het verzorgen van publicaties alsook de ruimte voor discussie en ontspanning onder het genot van een drankje.

Vooralsnog zal het bestuur bestaan uit:
Rob van den Hoven van Genderen (voorzitter)
Giep Hagoort (secretaris)
Hub Dohmen (penningmeester)

Aanmelding bij nvair@dohmenadvocaten.nl


Lees-verder-tips

Afspraak/telefonisch overleg

Wilt u graag een afspraak maken of wilt u uw zaak nu voorleggen, Dohmen advocaten is iedere dag van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar via 013-5821987.

Ook kunt u contact opnemen met ons via het onderstaande formulier: