Product tonen waar ons product bij hoort, mag dat?

Leestijd: < 1 minuut
Product tonen waar ons product bij hoort, mag dat?

Q: mogen we het product tonen waar ons product bij hoort? wij ontwikkelen accessoires voor diverse machines en apparaten, zowel industrieel als voor de consument. Die accessoires worden breed omarmd omdat die vaak functies hebben die in de originele accessoires ontbreken of net wat meer gebruiksgemak bieden. We gebruiken op onze website altijd foto’s van het apparaat waar het bij hoort, zodat de klant in een oogopslag ziet waar het bij hoort. Nou hebben we een sommatie gekregen van een advocaat waarin hij zegt dat we met die foto inbreuk maken op het Europese model van hun cliënt. Die advocaat vraagt om het offline halen van de foto’s en of we maar even willen tekenen voor een schadevergoeding. Moeten we hier aan meewerken? 

A: Het antwoord is kort maar kracht, nee je hoeft hieraan niet mee te werken. Je mag het product van die ander tonen om te laten zien waar uw product bij hoort. Dat is onlangs nog bevestigd door de Europese rechter in een zaak tussen Nintendo en een aanbieder van afstandsbedieningen voor Nintendo gameconsoles.

SOMMATIE ONTVANGEN?

Neem contact op!

2 oktober 2017. Deze Q&A verscheen eerder op Engineersonline.nl.

Lees-verder-tips:

Afspraak/telefonisch overleg

Wilt u graag een afspraak maken of wilt u uw zaak nu voorleggen, Dohmen advocaten is iedere dag van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar via 013-5821987.

Ook kunt u contact opnemen met ons via het onderstaande formulier: