Misgelopen automatiseringsproject

Leestijd: 2 minuten
advocaat misgelopen automatiseringsproject

Misgelopen automatiseringsproject. Één juridische tip om kostbare kleerscheuren te voorkomen … en wel op grond van een vonnis van 7 november 2017 van de rechtbank Roermond. Het betrof een geschil tussen webwinkel Giant Publicity – Premiumgids en Relatiegeschenkengids – en webdeveloper Nettt Interactieve Media – een full service internet- en mediabureau.

Misgelopen automatiseringsproject: afgifte broncode/sourcecode? opschorten betaling?

Er onstond onenigheid over de uitvoering van het webdevelopment-/webdesignproject, meerwerkuren, afgifte van de broncode/sourcecode, opschorten van werkzaamheden en – zoals altijd – opschorten van betaling. Voor de betrokkenen allemaal heel verstorend, vervelend en kostbaar, maar juridisch vertrouwd. Wij maken dit in onze IT-praktijk voortdurend mee. Hier probeerde de webwinkel echter iets bijzonders: afdwingen dat Nettt met spoed de werkzaamheden zou voortzetten en de broncode zou afgeven, op verbeurte van een dwangsom van maximaal 150K. Daarvoor koos de webwinkel een kortgedingprocedure.Zuur is vervolgens dat de kortgedingrechter niet eens naar de vordering wil kíjken! Hij oordeelt namelijk dat de webwinkelier niet aannemelijk heeft gemaakt dat er spoed bij is. En dat is een vereiste voordat een kortgedingrechter zelfs maar de vorderingen wil lezen! Kort samengevat oordeelt de rechter dat er geen acute problemen zijn gebleken, dat Nettt cruciale problemen wilde oplossen en dat de broncode zodanig beschikbaar was dat een derde ermee kon werken. Kom dus met overtuigend feiten en materiaal dat je niet kunt wachten op ene bodemprocedure als je in dit soort zaken een kort geding wil starten. De link naar het vonnis: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBLIM:2017:10735

Advocaat misgelopen automatiseringsproject nodig?

Bel vrijblijvend

9 november 2017,

Hub Dohmen.
Dohmen advocaten
Sportweg 8
5037 AC Tilburg, Netherlands
t: +31-(0)13-5821987
e: info@dohmenadvocaten.nl
twitter: http://twitter.com/hdohmen
LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/hubdohmen
i: www.dohmenadvocaten.nl

Afspraak/telefonisch overleg

Wilt u graag een afspraak maken of wilt u uw zaak nu voorleggen, Dohmen advocaten is iedere dag van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar via 013-5821987.

Ook kunt u contact opnemen met ons via het onderstaande formulier: