Merk vervallen?

Leestijd: < 1 minuut

Q: Ik heb gehoord dat mijn merk kan vervallen als ik het een tijd niet heb gebruikt, klopt dat? En zo ja, wat moet ik dan minimaal doen om dat te voorkomen?

A: Dit is een van de veelgestelde vragen op ons gratis spreekuur. Het antwoord is: “ja”. Als u uw merk vijf jaar lang niet normaal hebt gebruikt kan een ander uw merk laten doorhalen. U moet het merk dus normaal gebruiken; stelselmatig gebruik op facturen is daarvoor voldoende. Die facturen moeten dan wel gericht zijn op het behouden van marktaandeel, niet op het beëindigen van de relatie, zoals enige tijd terug een merkhouder tot haar schrik merkte.

Een van de functies van een merk is het behouden van marktaandeel; wordt een merk daarvoor gebruikt dan vervult het merk een functie en verdient het bescherming. Zie ook een oude maar nog steeds actuele column van ons over dit onderwerp.

branded

4 oktober 2016. Deze Q&A verscheen eerder op Engineersonline.nl

Afspraak/telefonisch overleg

Wilt u graag een afspraak maken of wilt u uw zaak nu voorleggen, Dohmen advocaten is iedere dag van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar via 013-5821987.

Ook kunt u contact opnemen met ons via het onderstaande formulier: