Hub Dohmen voor Tilburg University Magazine: vijf tips inzake techniek en recht – robotica, artificial intelligence, big data

Leestijd: 2 minuten

In september is onze Hub Dohmen geïnterviewd door Tilburg University in zijn hoedanigheid als advocaat/techneut en medeoprichter van de Nederlandse Vereniging voor Artificiële Intelligentie- en Robotrecht (NVAIR). Hub is specialist op het gebied van IT-recht, tech en Intellectueel Eigendom en heeft zich de afgelopen jaren ook verdiept in robotica, robotrecht, artificial intelligence (AI), big data en algoritmen. Hij geeft in het interview vijf tips over techniek en recht, die hieronder worden samengevat:

1: Raak geïntegreerd, lees je in en doe mee met deze ontwikkeling 

Ga op de bok zitten, want dan kun je nog sturen.

2: Betrek kinderen zo vroeg mogelijk bij moderne technologie

Zodat ze opgroeien tot mensen die tip 1 kunnen implementeren of uitvoeren.

3: Stel vragen, vorm een mening maar oordeel niet

En stel je mening voortdurend bij.

4: Zorg dat er bij overheden en politici diepgaande en actuele kennis is van AI, (big) data, algoritmen en robotica

Zorg dat er kennis is op de plekken waar beleid wordt gemaakt.

5: Respecteer je vader en moeder!

Én: respect is wederkerig.

Lees het hele interview op de website van Tilburg University.

Probleem op gebied techniek en recht?

Bel vrijblijvend


Lees-verder-tips:

  • 14 april 2020: NVAIR nieuwsflits – Blijf op de hoogte van artificial intelligence, robotica en recht – ook in deze tijden van corona/COVID-19! Lees hier een samenvatting of ga meteen naar de PDF van de nieuwsbrief om meer te leren over AI en corona (Nine Bennink en Rob van Hoven van Genderen), ethisch engineeren (onze Hub Dohmen), educatieve robots (Tamar Neter-Gans van RobotWise), algoritmes (Romke Bontekoe), de AI-coalitie (Katja van Kranenburg van CMS) en meer. Word lid van de NVAIR om op de hoogte te blijven!
  • 30 maart 2020: Artificial Intelligence en ethisch engineeren; hoe gaan Tesla en andere fabrikanten van zelfsturende auto’s met ethiek en aansprakelijkheid rond AI om? Column van onze Hub Dohmen voor Engineers Online.
  • 14 februari 2020: Digifoto PRO interviewde onze Hub Dohmen uitgebreid over fotografie, social media en auteursrecht.
  • 25 september 2018: Interview met onze Hub Dohmen voor Innovation Origins over rechten, aansprakelijkheid, etc. rondom robots, kunstmatige intelligentie – en het event en kort geding tijdens Robot Love.

6 oktober 2020

Afspraak/telefonisch overleg

Wilt u graag een afspraak maken of wilt u uw zaak nu voorleggen, Dohmen advocaten is iedere dag van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar via 013-5821987.

Ook kunt u contact opnemen met ons via het onderstaande formulier: