Hoogte schade door illegale software

Leestijd: < 1 minuut
illegale software?

Q: een van onze medewerkers heeft van mij opdracht gekregen om CAD-software te testen van een alternatieve leverancier. Nu is hij zo handig geweest om dat niet te doen met een gratis evaluatieversie, maar met een gekraakte versie van een torrentsite (illegale software). Kennelijk zat daar een piepsysteem op van de softwareleverancier. We hebben nu het “verzoek” van hun advocaat gekregen om de licentieprijs voor één jaar te betalen. Dat betreft tienduizenden euro’s, omdat bij de gekraakte versie standaard alle modules aan staan! En nu?

A: uit meerdere procedures (waaronder die gevoerd door Siemens) blijkt dat de rechter niet alleen kijkt naar de vraag of de software bedrijfsmatig is gebruikt, maar onder meer ook naar het aantal maanden dat de software is gebruikt én naar het aantal modules dat daadwerkelijk is gebruikt. De argumenten “alle modules stonden aan dus u betaalt de volle mep” en “onze minimumlicentie is voor een jaar” gaan dus niet op.

Advocaat auteursrecht nodig? Vraag over illegale software?

Bel vrijblijvend

lees-verder-tips:

10 april 2017. Deze Q&A verscheen eerder op Engineersonline.nl

Afspraak/telefonisch overleg

Wilt u graag een afspraak maken of wilt u uw zaak nu voorleggen, Dohmen advocaten is iedere dag van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar via 013-5821987.

Ook kunt u contact opnemen met ons via het onderstaande formulier: