pexels-jadson-thomas-542556-1-1 (1)_11zon (1)

Van idee tot product, wij spreken uw taal en kennen uw recht – Dohmen advocaten

pexels-luis-gomes-546819-1-1-1

Van idee tot product, wij spreken uw taal en kennen uw recht – Dohmen advocaten

Adwords

Op de locatie waar onze cliënte haar vestiging had gehad, startte een concurrent. De concurrent gebruikte daarbij de handelsnaam van onze cliënte als Adword. Volgens jurisprudentie mag je de handelsnaam van een ander als Adword gebruiken. Het feit dat onze cliënte eerder op die locatie gevestigd was deed de buitenwereld echter vermoeden dat onze cliënte niet was verhuisd maar van naam was veranderd. En dat was naar ons oordeel onrechtmatig. Na een stevige brief van een specialist handelsnaamrecht van Dohmen advocaten staakt de concurrent haar Adwordgebruik.

“Verwijderen van Google”

Onze cliënt was een maatschap begonnen met een ander. Na enige tijd ontstond er onenigheid; einde maatschap. De handelsnaam van de maatschap kwam aan een van beiden toe, maar aan wie? Dan wordt het vaak wikken en wegen voor een rechter. Die oordeelde na een lange rechtsstrijd dat de handelsnaam toekwam aan degene met het meeste personeel en dus het grootste belang. Helaas was dat de ander. Verbod gebruik handelsnaam voor onze cliënt, met dwangsom. Ik verzin wel een andere geschikte naam, zei onze cliënt. Enige tijd later viel er een brief van de wederpartij op de mat: er staat nog iets op Internet daar en daar, en ook op Google! Mag ik even 100.000 euro vangen? Soms is het advocaten (en zelfs rechters) niet gegeven om het functioneren van internet te begrijpen. Doordat de specialist handelsnaamrecht van Dohmen advocaten daar wel uitgebreide kennis van had en dat ook in de rechtszaal kon verwoorden, ging dat feest voor de wederpartij in ieder geval niet door.

Domeinnamen

Een designer met een eigen website belt een advocaat handelsnaamrecht van Dohmen advocaten: er is een andere site die zijn teksten heeft “geleend”. De designer hoeft geen schadevergoeding, maar Voor domeinnaamrecht klik hier.

FAQ/Vaak aan een handelsnaamadvocaat gestelde vragen

  • Een ander gebruikt mijn (handels)naam
  • Een ander gebruikt dezelfde handelsnaam als ik en dat is ook meteen de achternaam van ons beiden
  • Ik had een maatschap en mijn ex-maat blijft de handelsnaam gebruiken
  • Ik heb een onderneming gekocht met een bekende handelsnaam die tevens de familienaam is van de vorige eigenaar; die heeft nu een nieuwe onderneming gestart wederom met zijn familienaam!

Specialist sommeren wegens handelsnaaminbreuk nodig? Dohmen advocaten: uw advocaat gespecialiseerd in handelsnaamrecht en meer. Gratis spreekuur 013-5821987 of op ons advocatenkantoor.
Andere relevante informatie: Kamer van KoophandelMKB Servicedesk.

Lees onze nieuwste berichten over het Handelsnaamrecht: