pexels-jadson-thomas-542556-1-1 (1)_11zon (1)

Van idee tot product, wij spreken uw taal en kennen uw recht – Dohmen advocaten

pexels-luis-gomes-546819-1-1-1

Van idee tot product, wij spreken uw taal en kennen uw recht – Dohmen advocaten

Praktijkvoorbeelden

Hoster aansprakelijk voor domeinnaamkaping
Door een fout van de hoster raakte onze cliënte’s domeinnaam in het bezit van een domeinnaamkaper. Met succes werd de hoster aansprakelijk gesteld voor de geleden schade.

Domeinnaamaanbieding
Tot verbijstering van onze cliënte gebruikte een ander haar merk in zijn domeinnaam. De domeinnaam was, als je “nl” wegdacht, exact gelijk aan het merk. De ander kan ook niet aantonen dat hij belang had bij de domeinnaam. Duidelijk was dat de ander er een hobby van maakte om massaal domeinnamen te registreren en die dan voor hoge prijzen “aan te bieden” aan de merkhouder. Met succes startte de advocaat domeinnaamrecht van Dohmen advocaten een arbitrage tot overdracht van de domeinnaam, wegens registratie of gebruik te kwader trouw.

Domeinnaamgebruik nog geen handelsnaamgebruik
Met een merk ben je beter beschermd tegen domeinnaamkaping dan met alleen een handelsnaam. Dat bleek toen iemand zonder succes onze cliënte aansprak op het gebruiken van zijn handelsnaam in haar domeinnaam. Nee, zei de rechter, domeinnaamgebruik is nog geen handelsnaamgebruik. Ik zie dat de domeinnaam slechts doorlinkt naar een andere site waar duidelijk een andere handelsnaam wordt gebruikt. Daar is niets onrechtmatigs aan.

FAQ/Vaak aan een advocaat domeinnaamrecht gestelde vragen

  • Die domeinnaam lijkt wel erg op die van mij
  • Iemand heeft de naam van mijn winkel gebruikt voor zijn website
  • Iemand heeft een domeinnaam geregistreerd die lijkt op de mijne, wil die aan mij verkopen en wil daar veel geld voor, wat moet ik doen?

Specialist sommeren wegens domeinnaaminbreuk nodig? Dohmen advocaten: uw advocaat gespecialiseerd in domeinnaamrecht en meer. Gratis spreekuur 013-5821987 of op ons advocatenkantoor.
Andere relevante informatie: Uitspraken over domeinnamenStichting Internet Domeinregistratie NederlandWIPO Domain Name Dispute Resolution

Lees onze nieuwste berichten over het domeinnaamrecht: