CoolCat is failliet

Leestijd: 2 minuten

Wat betekent dat voor het merk CoolCat?

Failliet. Wat betekent dat voor het merk Cool Cat? 🐈 Lees verder... 📖

Failliet

Slecht nieuws voor fashionista’s onder ons: CoolCat is failliet. De opwarming van het klimaat speelt nu schijnbaar zelfs de modebranche parten, want CoolCat noemt als voornaamste reden de hete zomer van vorige jaar en afgelopen zachte winter. Het ging echter al langer niet lekker met het bedrijf. Ondernemer Ronald Kahn heeft het faillissement zelf aangevraagd en dit is op 19 maart 2019 uitgesproken. Het faillissement geldt overigens alleen voor de winkels in Nederland – in het buitenland zullen de vestigingen gewoon geopend blijven.

Failliet en merkrecht

Wat betekent dat voor het merk CoolCat? Gaat dat ook mee in het faillissement? Enig speurwerk levert op dat het merk CoolCat in CoolCat Fashion BV is ondergebracht. Dat is een van de twee vennootschappen waarvoor Kahn faillissement heeft aangevraagd: CoolCat Fashion BV en CoolCat Nederland BV. Tijdens een faillissement beheert een curator het hele vermogen van een bedrijf. De curator maakt dat vermogen zoveel mogelijk te gelde (bijvoorbeeld door verkoop) om zo de schulden van de failliet te kunnen betalen. Een merkrecht behoort tot het vermogen van een bedrijf en dat kan dus door de curator verkocht worden.

Realiseer je dus als ondernemer dat het belangrijk is om een bewuste keuze te maken waar je je intellectuele eigendom onderbrengt. Zo heb je wellicht auteursrecht op diverse creaties of op design. Denk ook aan modelrechten op creaties, producten, ontwerpen of design, die zelfs automatisch kunnen ontstaan, dus zelfs zonder dat je daar iets voor hebt gedaan! Wellicht heb je zelfs een octrooi of patent (dat is hetzelfde!). Niet op de laatste plaats natuurlijk: je merken. Vraag je serieus af of je die belangrijke bedrijfsbezittingen in je werkmaatschappij wilt hebben!?

Advocaat merkenrecht nodig?

Bel vrijblijvend

Gebruik

Zal CoolCat populair genoeg blijken om gekocht en weer gebruikt te worden? Daar gaan we in de nabije toekomst vast meer van horen. Bepaald niet ondenkbaar is dat Kahn CoolCat doorstart. Niet voor niets blijven de winkels voorlopig open. Ondertussen blijft het merk overigens onverminderd van kracht. Het voornaamste verschil is dat, mocht er tijdens het faillissement inbreuk op het merk gemaakt worden, de curator ingrijpt en niet het (failliete) bedrijf. En in de toekomst mag de nieuwe merkhouder dat stokje overnemen.


Lees-verder-tips


21 maart 2019, Yvonne Vetjens

Twitter / Linkedin

Afspraak/telefonisch overleg

Wilt u graag een afspraak maken of wilt u uw zaak nu voorleggen, Dohmen advocaten is iedere dag van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar via 013-5821987.

Ook kunt u contact opnemen met ons via het onderstaande formulier: