Auteursrechtspecialist over inbreuk op het auteursrecht op een foto

Leestijd: 2 minuten
auteursrechtspecialist
fotograaf

Vraag aan Dohmen advocaten:

“Ik heb een vraag aan u als auteursrechtspecialist. Ik heb een sommatiebrief ontvangen van een advocaat. Het gaat om gekopieerde afbeeldingen / foto’s op mijn site. Moet ik dit enorm hoge bedrag betalen?”

Antwoord van ons als auteursrechtspecialist:

Ontzorgen en optimale kans op succes met semimaatwerk: praktijkvoorbeeld van een tevreden cliënte

Onze cliënte kreeg een aanschrijving van de advocaat van een fotostocksite wegens gekopieerde foto’s op haar site. Of onze cliënte maar even duizend euro wilde betalen. Het was niet meteen duidelijk of onze cliënte inbreuk had gemaakt. De advocaat van de fotostocksite bewees dat niet meteen al in de sommatie. Maar ook als dat wel het geval zou zijn: duizend euro was in ieder geval overtrokken. Na een pittige brief opgesteld door de auteursrechtspecialist Dohmen advocaten bleef het stil aan de andere kant.

Werkwijze van ons als auteursrechtspecialist

Brief of dagvaarding wegens afbeeldingen van Permission Machine, Masterfile, Ericksonstock, een willekeurige andere stockfotosite of een fotograaf gehad? Bel gratis 013-5821987! Onze auteursrechtspecialisten beoordelen gratis uw positie. Als uw positie actie vereist, leveren wij u een advies hoe te handelen en een maatwerkbrief. Die maken wij op basis van uw specifieke situatie en omstandigheden. We vullen die aan met rechtspraak en juridische informatie die we wekelijks actualiseren. U krijgt een tekst aangeleverd van vier á vijf pagina’s die u zelf kunt versturen. Dit zelf versturen is een bewuste strategie. U krijgt bovendien een advies hoe te handelen en welk bedrag redelijk is om te betalen.

Kosten van ons als specialist auteursrecht

Bij stockfoto kwesties brengen wij voor deze aanpak vanaf EUR 500 (te vermeerderen met BTW) in rekening. We gaan daarbij uit van één of twee foto’s. Verder is het een en ander afhankelijk van de omstandigheden. Waaronder de reeds gevoerde correspondentie en dergelijke. ‘No cure no pay’ mag niet als advocaat. In deze zaken ligt ons succespercentage op bijna 100%. Uit de feedback die wij van tientallen cliënten ontvangen blijkt het succes van onze aanpak. De aanpak van Dohmen advocaten is vaak – veel – goedkoper dan overgaan tot betaling van het volledige bedrag. Dat geldt ook als rekening wordt gehouden met onze kosten. Wij dienen hier uiteraard wel het voorbehoud te maken dat ervaringen uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst.

Must read: column over een door de auteursrechtspecialist Dohmen advocaten gewonnen procedure tegen een veel te hoge schadeclaim auteursrecht foto, met een link naar het vonnis:

Sommatie gehad?

bel gratis

28 april 2022,
Hub Dohmen.
Dohmen advocaten – in techniek
e: h.dohmen@dohmenadvocaten.nl 
twitter: http://twitter.com/hdohmen 
LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/hubdohmen 


Lees-verder-tips:


Afspraak/telefonisch overleg

Wilt u graag een afspraak maken of wilt u uw zaak nu voorleggen, Dohmen advocaten is iedere dag van 9:00 tot 17:00 telefonisch bereikbaar via 013-5821987.

Ook kunt u contact opnemen met ons via het onderstaande formulier: